ProjectReports

Van idee tot bedrijf

Eind 2013 zit Remco Reitsma met Reinold Binkhuijsen in een hotel langs de A12. Reinold heeft een achtergrond in management informatie en heeft diverse softwarepakketten ontwikkeld. Remco helpt directies met het succesvoller maken van projecten. Remco doet dat dan al meer dan 15 jaar en ziet met lede ogen aan hoe organisaties complexe Project- en Portfolio Management (PPM) software aanschaffen waarvan ze slechts tien procent gebruiken en die implementaties van vele maanden vergen. In zijn ogen een 'absolute waste of time and money'.

De mannen drinken koffie en brainstormen over een idee dat al een paar jaar door Remco’s hoofd spookt: een simpel en betaalbaar projectmanagement-systeem voor organisaties die de rapportages in Word en Excel ontgroeid zijn. Een systeem dat actuele en betrouwbare rapportages levert, zonder dat organisaties veel tijd en geld kwijt zijn aan de implementatie.

Beter, makkelijker en goedkoper

‘Ik vroeg me af, waar gaat het nu eigenlijk echt om?’, vertelt Remco op zijn kantoor in Amersfoort. ‘Een directie of portfolioboard wil gewooéén keer per maand een A4 met de status van alle projecten. Hoe ingewikkeld kan het zijn?’.

Het idee voor ProjectReports was geboren: een eenvoudige oplossing waarmee organisaties grip krijgen op projecten en sneller kunnen bijsturen.

Remco en Reinold maken in 2015 een prototype en laten het testen door hun netwerk. Uit de tests komt naar voren dat de software  een andere opzet nodig heeft. Uiteindelijk komt de eerste versie eind 2016 gereed en starten de eerste klanten begin 2017. Momenteel is de software uitgegroeid tot een volwassen systeem voor het managen van zowel de projecten als het hele portfolio van een organisatie. Ondanks alle extra functies blijft ProjectReports zich onderscheiden door gebruiksgemak en snelle implementatie.  Met klanten in zowel profit als non-profit sectoren. 

Maak vrijblijvend kennis met ons