ProjectReports

Ons product: Easy Project- & Portfoliomanagement software

De ideale software voor eenvoudig Project- & Portfoliomanagement. Gebruiksvriendelijke software en snel geïmplementeerd. 

Alle informatie in één online tool. Met ProjectReports wordt het volledige rapportageproces geautomatiseerd: van individuele projectrapportages naar krachtige portfoliorapportages. Met het portfolio-abonnement krijg u ook grip op uw portfolio. 

Prioriteer initiatieven, volg de voortgang, manage afhankelijkheden en capaciteit, stuur waar nodig bij en monitor de  realisatie van uw strategische doelen. 

Grip op uw projecten en portfolio is binnen handbereik.    

Strategie dashboard

Volg als directie de realisatie van uw strategie of jaarplan. 

Uw hele strategie transparant op één pagina. Projectmanagers rapporteren in ProjectReports, waarna het strategie-dashboard automatisch wordt geactualiseerd. 

Prioriteren van initiatieven

Het prioriteren van initiatieven is een van de meest essentiële onderdelen van portfoliomanagement. Onze prioriteringsmodule ondersteunt bij het vaststellen van een portfolio binnen het beschikbare budget en de beschikbare uren. Aan de hand van meerdere criteria die u zelf kan opvoeren. Probeer deze module gratis uit.

Stoplichtrapportage

Door gebruik van status-kleuren ziet management in één oogopslag waar zij aandacht aan moet geven. Benoem zelf indicatoren om op te sturen, zoals tijd, geld, of kwaliteit.  De indicatoren kunnen flexibel worden ingesteld: voor de hele organisatie dezelfde indicatoren, per type project aparte indicatoren, of voor één project eigen unieke indicatoren.  

Easy Reporting

Zonder zorgen actuele informatie doordat ProjectReports automatisch voortgangsrapportages klaarzet en projectmanagers waarschuwt dat zij hun rapportage moeten invullen. Makkelijker dan met Excel of Word. Zodra de projectmanagers hun rapportages definitief maken zijn de verschillende portfoliorapportages bijgewerkt. Echt Easy.

Fasen planning

Voorkom ongewenste samenloop van meerdere projecten. De fasenplanning biedt daarvoor het ideale hulpmiddel. Met uitgebreide mogelijkheden om te filteren en te groeperen, bijvoorbeeld per prioriteit, per organisatie-onderdeel, of per type project. Daarnaast biedt deze rapportage ook inzicht in de capaciteit (uren) van de projecten.  

Diverse andere portfoliorapportages

Diverse portfoliorapportages tonen hoe de projecten op de belangrijkste indicatoren scoren. Altijd de meest actuele informatie op één scherm. 

Indicatoren

Benoem zelf indicatoren om op te sturen, zoals 'Tijd', 'Geld' en 'Kwaliteit'. Het is ook mogelijk om unieke indicatoren voor een project of type project te gebruiken. Status-kleuren laten zien waar aandacht nodig is.

Mijlpalen

Mijlpalen bieden de mogelijkheid om de voortgang van projecten op een dieperliggend niveau te volgen. De status wordt aangegeven met behulp van een status-kleur, percentage gereed en een toelichting.

Kosten en Uren

Bewaak het projectbudget door het volgen van de gerealiseerde en de nog te maken kosten en uren.  Uren en kosten kunnen vanuit een financieel systeem in ProjectReports worden geïmporteerd.

Issues

Als een project gehinderd wordt door een probleem (een issue) is makkelijk te zien wat er aan de hand is en wat de voorgestelde actie is. Een issue kan een prioriteit, eigenaar, vervaldatum en bijlage krijgen. 

Risico's

Ieder project kent risico's. In ProjectReports is snel inzichtelijk welke risico’s aandacht nodig hebben en wat de te nemen maatregelen zijn. Risico's hebben eigenaren,  prioriteiten en risico-scores. Een grafiek biedt overzicht. 

Besluiten

Alle besluiten van projecten overzichtelijk bij elkaar, waardoor altijd is terug te vinden wie-wat-wanneer heeft besloten. Dat voorkomt zoeken in diverse losse bestanden en schept duidelijkheid.

Gantt chart

De Gantt chart (bètaversie!) visualiseert krachtig de planning van één of meerdere projecten. De Gantt chart geeft inzicht in de projectduur, de onderliggende activiteiten, de mijlpalen en onderlinge afhankelijkheden. 

Kom meer te weten over ProjectReports