ProjectReports

Ons product: Easy Project- & Portfoliomanagement software

De ideale software voor eenvoudig Project- & Portfoliomanagement. Gebruiksvriendelijke software en snel geïmplementeerd. 

Alle informatie in één online tool. Met ProjectReports wordt het volledige rapportageproces geautomatiseerd: van individuele projectrapportages naar krachtige portfoliorapportages. Krijg zicht op de realisatie van uw strategie. 

Grip op uw projecten en portfolio is binnen handbereik.    

Dashboard voor strategie-realisatie

Met het strategie-dashboard kan u heel eenvoudig de realisatie van uw strategie monitoren. Didashboard toont de status van de verschillende projecten ('strategies') en acties en het effect daarvan op uw indicatoren en strategische doelen.  Uw hele strategie transparant op één pagina. De projectmanagers rapporteren in ProjectReports, waarna uw dashboard automatisch wordt geactualiseerd. 

Easy Reporting

Zonder zorgen actuele informatie doordat ProjectReports automatisch voortgangsrapportages klaarzet en projectmanagers waarschuwt dat zij hun rapportage moeten invullen. Makkelijker dan met Excel of Word. Zodra de projectmanagers hun rapportages definitief maken zijn de verschillende portfoliorapportages bijgewerkt. Echt Easy.

Stoplichtrapportage

Door gebruik van status-kleuren ziet management in één oogopslag waar zij aandacht aan moet geven. Benoem zelf indicatoren om op te sturen, zoals tijd, geld, of kwaliteit.  De indicatoren kunnen flexibel worden ingesteld: voor de hele organisatie dezelfde indicatoren, per type project aparte indicatoren, of voor één project eigen unieke indicatoren.  

Diverse portfoliorapportages

Diverse portfoliorapportages tonen hoe de projecten op de belangrijkste indicatoren scoren. Altijd de meest actuele informatie op één scherm. 

Indicatoren

Benoem indicatoren om op te sturen, zoals 'Tijd', 'Geld' en 'Kwaliteit' voor projecten. Of 'Geschikt', 'Uitdagend' en 'Kans op vervolg' voor interim-opdrachten. De status-kleuren laten zien waar aandacht nodig is.

Mijlpalen

Mijlpalen bieden de mogelijkheid om de voortgang van projecten op een dieperliggend niveau te volgen. De status wordt aangegeven met behulp van een status-kleur, percentage gereed en een toelichting.

Kosten en Uren

Bewaak het projectbudget door het volgen van de gerealiseerde en de nog te maken kosten en uren.  Uren en kosten kunnen vanuit een financieel systeem in ProjectReports worden geïmporteerd.

Issues

Als een project gehinderd wordt door een probleem (een issue) kan je makkelijk zien wat er aan de hand is en wat de voorgestelde maatregel is. Een issue kan een prioriteit, eigenaar, vervaldatum en bijlage krijgen. 

Risico's

Ieder project kent risico's. In ProjectReports is snel inzichtelijk welke risico’s aandacht nodig hebben, o.a. door gebruik te maken van prioriteiten, risico-scores en grafieken. 

Besluiten

Alle besluiten van projecten overzichtelijk bij elkaar, waardoor altijd is terug te vinden wie-wat-wanneer heeft besloten. Dat voorkomt zoeken in diverse losse betanden en schept duidelijkheid.

Gantt chart

De Gantt chart (bètaversie!) visualiseert krachtig de planning van één of meerdere projecten. De Gantt chart geeft inzicht in de projectduur, de onderliggende activiteiten, de mijlpalen en onderlinge afhankelijkheden. 

Kom meer te weten over ProjectReports

Bekijk de abonnementen
Plan een online demo