ProjectReports

OGSM online, een digitaal strategieplan compact op een A4-tje

OGSM online, een digitaal strategieplan compact op een A4-tje



De rode draad van alles waar ProjectReports voor staat, is dat we grip en controle over projecten willen creëren door ons te focussen op gemak en overzicht. Daarbij luisteren we altijd naar vragen uit de markt. Zo kregen we begin dit jaar van een zorginstelling de vraag of we de OGSM-methode zouden willen digitaliseren. We weten dat deze beproefde methode een krachtig hulpmiddel is om de voortgang van de strategie-realisatie te monitoren, vooral vanwege het gemak en het overzicht. Om die reden hebben we de handschoen opgepakt en wordt de OGSM online module een mooie aanvulling op onze project- en portfolio-dashboards.  Benieuwd?


Wat is de OGSM-methode?

Het is wereldwijd een breed toegepast hulpmiddel dat organisaties gebruiken om heel eenvoudig inzicht en grip te houden op de realisatie van hun strategische doelen. OGSM houdt in dat er een plan gemaakt wordt waarin het hoger liggende doel (Objective), de kwantitatieve doelstellingen (Goals), strategieën (Strategies) en Maatregelen (Measures) kort beschreven staan. Het onderdeel Maatregelen bestaat uit twee onderdelen: Acties (Actions) om de strategie te realiseren en Indicatoren (Dashboard) die aangeven of de realisatie van de betreffende strategie op koers ligt. De hele strategie, maar dan overzichtelijk en transparant op 1 pagina!


Wat levert het op?

Door doelstellingen, doelen, strategie en de daarbij behorende meetmethoden allemaal beknopt, maar met duidelijke samenhang te visualiseren, ontstaat een krachtig beeld van de te volgen strategie voor de gehele organisatie. Daardoor zien teams en individuele werknemers veel beter waar zij aan bijdragen en wat het effect van hun werkzaamheden is. Daarnaast zien directieleden en managers aan de hand van een aantal indicatoren veel beter of de doelen uit hun strategie of jaarplan behaald worden. Daarom wordt de OGSM-methode door zoveel directie- en managementteams omarmt om de organisatiedoelen aan hun collega’s te communiceren en tastbaar te maken.


Maak jouw projecten nu digitaal SMART!

Papier is uit, digitaal is in. Met de OGSM online module van ProjectReports maak je jouw doelen digitaal SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden). Bovendien is het veel makkelijker dan met MS Excel of Word en de module is overal met een browser bereikbaar. Deze module kan ook naadloos aangesloten worden op onze software waarin de voortgang van projecten op een makkelijke en uniforme manier gemonitord wordt.


Waarom is een OGSM online module extra belangrijk?

Vooral omdat we leven in een maatschappij die onderhevig is aan razendsnelle veranderingen en waar online werken inmiddels de norm is geworden. Daarom is digitaal veel handiger dan op papier of in Excel. Je kan met de OGSM online module de informatie makkelijk delen en actualiseren.


Doelgericht werken en zorgen voor strategierealisatie

Deze OGSM online module is door haar eenvoud en overzichtelijkheid direct te gebruiken. Er is geen training voor nodig. En het mooiste: de basisversie van de module staat gratis ter beschikking. 

Probeer nu zelf hier!

 


Interessant?

Meld je aan om 2x per maand waardevolle tips en tricks over projectmanagement te ontvangen


Aanmelden